top of page
background.jpg

Onze stappen naar een duurzaam evenement

groenkoorts-1.png

Als organisator en producent van klein- en grootschalige zakelijke & publieksevenementen maken wij, De Burgemeesters, een impact op onze leefomgeving, klimaat en milieu. En wij geloven dat als we complexe evenementen kunnen organiseren, wij ze ook kunnen verduurzamen. Daarom nemen wij, samen met onze bezoekers, onze verantwoordelijk. Met Oranjekoorts zetten wij stappen naar het verduurzamen van onze afvalstromen, energie, transport & food. En jij kan helpen! Wat je kan doen, lees je hieronder. 

logo basis.png

01

JIJ: Een plastic bekertje is alleen te recyclen als deze in de juiste afvalbak wordt gegooid. Iedere beker die op de grond beland, eindigt bij het restafval. Kortom: gooi jouw beker in de juiste afvalbak. 

WIJ: Voor iedere goed gevulde prullenbak met plastic bekers planten wij 5 bomen

(Goed voor 900 kg Co2 opname per boom)

02

JIJ: Bestel je drinken aan de bar? Neem dan jouw oude beker mee en lever deze in. Wij zorgen voor de juiste verwerking.  

WIJ: Wij verloten 10 limited edition tassen van FloreBags (gemaakt van de spandoeken van Oranjekoorts).

03

JIJ: Naast plastic zijn sigaretten peuken één van de grootste problemen tijdens evenementen en festivals. Jij rookt. Beter niet doen. Toch roken?

WIJ: Bij de ingang delen wij gratis zak-asbakken uit waardoor jij jouw sigaret niet meer op de grond hoeft te gooien. 

04

JIJ: Print je e-ticket niet uit maar laat deze zien op je telefoon. Kom op de fiets. 

WIJ: Maken jouw Koningsnacht onvergetelijk! 

En natuurlijk doen wij veel meer op de achtergrond. Zo maken wij geen gebruik van dieselgeneratoren maar van vaste stroomvoorzieningen, maken wij in de op- en afbouw gebruik van elektrische machinerie, is alle verlichting op het terrein LED, maken geen gebruik meer van plastic breek munten, combineren wij transporten en halen zoveel als mogelijk lokaal. 

bottom of page