UPDATE: 24-3-2020

Lieve Oranjekoortsfans,

 

Gisteren hebben wij met een brok in onze keel geluisterd naar de nieuwe afgekondigde maatregelen. Want dit betekent nu dat Oranjekoorts Koningsnacht dit jaar geen doorgang zal vinden op 26 april 2020. Dit is voor jullie, maar ook voor ons als organisatie een enorme teleurstelling. 

 

De voorbereidingen van Oranjekoorts starten bij ons een jaar van tevoren en de afgelopen maanden is er ontzettend hard gewerkt om voor jullie een geweldige nieuwe editie neer te zetten. De line-up was compleet, alle terreinplannen waren uitgewerkt en alle benodigde materialen zijn besteld. Dat het festival niet kan plaatsvinden, dat valt ons erg zwaar. Daar zijn wij eerlijk in.

 

Voorop staat de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, artiesten en medewerkers, wij hebben dan ook alle begrip voor deze situatie en volgen dit besluit op. Ook jullie willen wij vragen om komende maanden de maatregelen en adviezen van het RIVM op te volgen. Want als we dat nou allemaal doen, kunnen we hopelijk snel weer samen een feestje vieren. 

 

Wij begrijpen dat er veel vragen zijn nu. Op dit moment zijn wij hard aan het werk om een passende oplossing te vinden voor alle instanties en betrokken partijen. Wij vragen jullie om begrip en geduld, gezien de uitzonderlijke situatie. Wij zijn alle opties aan het onderzoeken, waaronder het verplaatsen naar een nieuwe datum. Wij verwachten jullie hier binnen twee weken meer informatie over te kunnen geven. 


Wij zullen alle ticketkopers per e-mail van alle informatie voorzien. 

 

Let op elkaar en pas goed op jezelf. Wij hopen jullie snel weer te kunnen zien. 

 

Liefs, De Burgemeesters

-------------

 

UPDATE: 12-3-2020

Vandaag heeft premier Rutte in een persconferentie een nieuwe update gegeven over het coronavirus. Na de eerdere extra (voorzorgs)maatregel om geen handen meer te schudden zijn er nu extra maatregelen aangekondigd die gelden t/m 31 maart 2020. Graag brengen wij je op de hoogte van de huidige stand van zaken met betrekking tot Oranjekoorts Koningsnacht. 

Bekijk hier de maatregelen die vandaag (12-3-2020) genomen zijn: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/03/12/nieuwe-maatregelen-tegen-verspreiding-coronavirus-in-nederland​

Gaat Oranjekoorts door?

De huidige maatregelen, waaronder de aflassing van bijeenkomsten met meer dan 100 personen, gelden t/m 31 maart 2020. Er is tot op heden geen reden om aan te nemen dat Oranjekoorts Koningsnacht niet door gaat. 

Welke extra maatregelen neemt Oranjekoorts?

Wij schenken extra aandacht aan hygiëne voorafgaand (opbouw), tijdens en na (afbouw) Oranjekoorts. Er worden extra maatregelen getroffen voor zowel bezoekers als personeel om de handen te kunnen wassen middels handwasunits en mobiele desinfectiepunten. 

Wat kan jij doen?

Neem de door het RIVM voorgestelde voorzorgsmaatregelen in acht. Dit zijn de algemene adviezen voor virussen die griep en verkoudheid veroorzaken; deze gelden dus ook voor het coronavirus:

- Was je handen regelmatig 

- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog 

- Gebruik papieren zakdoekjes 

- Schud geen handen 

Houd naast onze updates ook zelf het nieuws goed in de gaten. 

Wat als Oranjekoorts geannuleerd wordt?

Dat is nu niet aan de orde. Het heeft dus ook geen nut om hier nu over te speculeren. Wij houden de ontwikkeling nauwlettend in de gaten en zullen hierover blijven communiceren. 

Contactgegevens De Burgemeesters

Schieweg 80, 2627 AN Delft

015-8876002

info@oranjekoortsfestival.nl

Vragen over tickets?

customerservice@paylogic.com

Oranjekoorts Festival is een productie van De Burgemeesters