VEELGESTELDE VRAGEN

CORONAVIRUS 

kroon gespiegeld.png

UPDATE: 21-4-2021

Lieve Oranjekoorts vriend, 

Het is alweer twee jaar geleden dat wij samen met jou en vijfduizend andere uitzinnige feestvierders op de Delftse Markt stonden. We sprongen erop los met The Partysquad, deden de grasmaaier met Barry Badpak en zongen uitzinnig mee met Brainpower en Lange Frans. Toen we in 2020 Oranjekoorts vierden met een livestream hadden we echt verwacht dit jaar weer samen te zijn. Maar... we moeten nog even wachten. Oranjekoorts de circuseditie wordt officieel verplaatst naar 26 april 2022. Wat we in ieder geval kunnen beloven, we gaan uitpakken als nooit tevoren! Maar echt. 

Jouw ticket(s)
Jouw aangeschafte ticket(s) blijven automatisch geldig voor de komende editie. Je kan jouw ticket(s) bewaren en ze hoeven niet omgezet te worden. Zorg dat je ze op je computer laat staan of plak ze boven je bed. Wij kunnen niet wachten om je volgend jaar te mogen ontvangen.  

Vragen
Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op via info@oranjekoortsfestival.nl of 015-8876002.,

Veel liefde, De Burgemeesters 

-------------

 

UPDATE: 22-6-2020

Lieve Oranjekoortsfans,

Daar is hij dan, de beloofde tickettool voor het doorgeven van jouw keuze met betrekking tot je Oranjekoorts ticket(s). Als organisator van Oranjekoorts volgen wij de regelingen van de #bewaarjeticket campagne, welke gesteund wordt door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Meer informatie over deze campagne en hoe we samen de culturele sector redden lees je op bewaarjeticket.nl. Hieronder lees je alle informatie over de mogelijke opties.

Uiteraard kunnen wij jou tot niets verplichten, maar als vriend van Oranjekoorts willen wij jou wel vragen om samen met ons de culturele sector te steunen en zoveel mogelijk je tickets te bewaren of om te zetten tot vouchers. Niet alleen voor Oranjekoorts, maar voor alle kaartjes die je mogelijk al gekocht had voor het theater, festivals en concerten.

Ticket voor Oranjekoorts 2021 
Zoals eerder aangegeven is de circuseditie van Oranjekoorts officieel verplaatst naar 26 april 2021. Dit betekend dan ook dat jouw gekochte kaartje geldig blijft voor de komende editie. Wij hopen natuurlijk dat je dan weer van de partij bent. Is dat het geval? Mooi. Dan hoef je niets meer te doen. Het kaartje hoeft namelijk niet omgezet te worden, als je hem maar veilig in je inbox of op je computer bewaard tot volgend jaar. Wij beloven dat dit de beste editie ooit gaat worden, die je niet wilt missen. 

Aanvragen van een 'De Burgemeesters voucher'

In samenwerking met onze ticketpartner is er een tool opgezet waarin de optie zit om jouw Oranjekoortsticket om te zetten naar een 'De Burgemeesters voucher'. Middels deze voucher kun je later beslissen of je aanwezig gaat zijn bij Oranjekoorts op 26 april 2021 óf je een van onze andere evenementen gaat bezoeken. Deze voucher blijft tot 12 maanden na uitgifte verzilverbaar. Wil je een voucher aanvragen? Hou dan alvast je Order ID en e-mailadres welke gebruikt is bij het boeken bij de hand. 

Restitutie of doneren

Als laatste optie kun jij jouw ticket laten restitueren, doneren of een combinatie van beiden. Als je voor deze optie kiest, hou dan jouw order ID en e-mailadres welke gebruikt is bij het boeken bij de hand. Bij restitutie wordt het aankoopbedrag volgens de richtlijnen van de ACM een maand na de verplaatste editie van Oranjekoorts, dus een maand na 26 april 2021, op jouw rekening gestort. Daarnaast is het ook mogelijk om het bedrag, of een deel, van jouw ticket(s) te doneren, middels ditzelfde scherm. 

Klik hier om jouw keuze door te geven.

Download hier de algemene voorwaarden. 

Liefs, De Burgemeesters

-------------

 

UPDATE: 23-4-2020

Lieve Oranjekoortsfans,

Deze week luisterden wij, net als jullie, aandachtig naar onze premier in de hoop dat onze festivalzomer nog niet helemaal verkeken was. Helaas was het lang verwachte besluit dan nu echt daar, er gaan geen evenementen plaatsvinden tot 1 september. Voor jullie, voor ons en voor de vele mensen waarmee wij Oranjekoorts zo fantastisch maken is dit een enorme klap. Dit betekend dan ook dat er in 2020 geen Oranjekoorts zal plaatsvinden, maar dat we het evenement gaan verplaatsen naar 26 april 2021.

Nou snappen wij dat jullie antwoorden willen. Antwoorden op vragen als: blijft mijn kaartje geldig voor volgend jaar of wat nou als ik de volgende editie niet kan, maar wel een kaartje heb? Deze antwoorden kunnen wij jullie gelukkig nu eindelijk geven. 

Voucherregeling

Iedereen die een kaartje heeft gekocht voor Oranjekoorts Festival 2020, kan deze binnenkort inwisselen voor een voucher waarmee je een nieuw ticket kunt bemachtigen voor 2021. Geen inflatie, geen bijkomende kosten, jij bent er bij! En wij beloven op onze beurt dat dit de aller beste editie tot nog toe gaat worden. Het wordt ook mogelijk om het geld van je ticket te doneren. De reden waarom wij van jou vragen om je ticket om te zetten in een voucher, lees je hieronder. Jullie worden op de hoogte gebracht wanneer deze kiesmodule voor jullie klaar staat bij Seetickets. De verwachting is dat dit half mei zal zijn. 

Bewaar je ticket, geniet later
Wij van De Burgemeesters willen jou vragen om je ticket om te zetten in een voucher, waarmee je volgend jaar Oranjekoorts Koningsnacht kan bezoeken. Door jouw ticket te bewaren, in plaats van in te wisselen voor geld steun je de culturele en evenementensector, maar vooral ook ons als organisator. Het geeft ons de kans om ons te richten op 2021, en met een voucher kan jij ons daarmee heel erg helpen! 

Deze regeling volgt de regels van de autoriteit Consument & Markt. Minister van onderwijs, cultuur en wetenschap , Ingrid van Engelshoven, ondersteund de regeling met de uitspraak: "Bewaar je ticket en blijf van cultuur genieten. Zo help je onze branche overeind te blijven." Wij vragen niet alleen voor Oranjekoorts Koningsnacht om hier aan bij te dragen, maar ook voor alle andere evenementen, theatervoorstellingen, concerten, etc. die jij op jouw agenda had staan. Alleen samen kunnen we door deze moeilijke tijd heen loodsen.

Neem contact op bij vragen
Zijn er nog onduidelijkheden? Neem dan per mail contact met ons op via info@oranjekoortsfestival.nl

Liefs, De Burgemeesters

-------------

UPDATE: 24-3-2020

Lieve Oranjekoortsfans,

 

Gisteren hebben wij met een brok in onze keel geluisterd naar de nieuwe afgekondigde maatregelen. Want dit betekent nu dat Oranjekoorts Koningsnacht dit jaar geen doorgang zal vinden op 26 april 2020. Dit is voor jullie, maar ook voor ons als organisatie een enorme teleurstelling. 

 

De voorbereidingen van Oranjekoorts starten bij ons een jaar van tevoren en de afgelopen maanden is er ontzettend hard gewerkt om voor jullie een geweldige nieuwe editie neer te zetten. De line-up was compleet, alle terreinplannen waren uitgewerkt en alle benodigde materialen zijn besteld. Dat het festival niet kan plaatsvinden, dat valt ons erg zwaar. Daar zijn wij eerlijk in.

 

Voorop staat de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, artiesten en medewerkers, wij hebben dan ook alle begrip voor deze situatie en volgen dit besluit op. Ook jullie willen wij vragen om komende maanden de maatregelen en adviezen van het RIVM op te volgen. Want als we dat nou allemaal doen, kunnen we hopelijk snel weer samen een feestje vieren. 

 

Wij begrijpen dat er veel vragen zijn nu. Op dit moment zijn wij hard aan het werk om een passende oplossing te vinden voor alle instanties en betrokken partijen. Wij vragen jullie om begrip en geduld, gezien de uitzonderlijke situatie. Wij zijn alle opties aan het onderzoeken, waaronder het verplaatsen naar een nieuwe datum. Wij verwachten jullie hier binnen twee weken meer informatie over te kunnen geven. 


Wij zullen alle ticketkopers per e-mail van alle informatie voorzien. 

 

Let op elkaar en pas goed op jezelf. Wij hopen jullie snel weer te kunnen zien. 

 

Liefs, De Burgemeesters

-------------

 

UPDATE: 12-3-2020

Vandaag heeft premier Rutte in een persconferentie een nieuwe update gegeven over het coronavirus. Na de eerdere extra (voorzorgs)maatregel om geen handen meer te schudden zijn er nu extra maatregelen aangekondigd die gelden t/m 31 maart 2020. Graag brengen wij je op de hoogte van de huidige stand van zaken met betrekking tot Oranjekoorts Koningsnacht. 

Bekijk hier de maatregelen die vandaag (12-3-2020) genomen zijn: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/03/12/nieuwe-maatregelen-tegen-verspreiding-coronavirus-in-nederland​

Gaat Oranjekoorts door?

De huidige maatregelen, waaronder de aflassing van bijeenkomsten met meer dan 100 personen, gelden t/m 31 maart 2020. Er is tot op heden geen reden om aan te nemen dat Oranjekoorts Koningsnacht niet door gaat. 

Welke extra maatregelen neemt Oranjekoorts?

Wij schenken extra aandacht aan hygiëne voorafgaand (opbouw), tijdens en na (afbouw) Oranjekoorts. Er worden extra maatregelen getroffen voor zowel bezoekers als personeel om de handen te kunnen wassen middels handwasunits en mobiele desinfectiepunten. 

Wat kan jij doen?

Neem de door het RIVM voorgestelde voorzorgsmaatregelen in acht. Dit zijn de algemene adviezen voor virussen die griep en verkoudheid veroorzaken; deze gelden dus ook voor het coronavirus:

- Was je handen regelmatig 

- Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog 

- Gebruik papieren zakdoekjes 

- Schud geen handen 

Houd naast onze updates ook zelf het nieuws goed in de gaten. 

Wat als Oranjekoorts geannuleerd wordt?

Dat is nu niet aan de orde. Het heeft dus ook geen nut om hier nu over te speculeren. Wij houden de ontwikkeling nauwlettend in de gaten en zullen hierover blijven communiceren.